Mindfulness

Mindfulness training in Vught

Mindfulness Vught is een samenwerking tussen Janine Mutsaerts, zij is trainer/coach spiritualcare, Ellen Burgers, zij is gz-psycholoog gz-psycholoog en Frenneke Hoffman. Zij hebben reeds jaren ervaring met het geven van mindfulnesstrainingen en hebben ondertussen ruim 300 deelnemers getraind. Ze zijn lid van de VVM (vereniging voor mindfulness).

Mindfulness betekent aandachtig en opmerkzaam zijn. Mindfull leven betekent leven met aandacht voor wat er is op dit moment zonder oordeel. Aandacht voor onze gedachten, onze interpretaties, onze oordelen, onze verlangens, onze verwachtingen, aandacht voor onze gevoelens, emoties en voor onze gedragingen.

In de training leer je bewust om te gaan met stress, spanning en emoties. Je wordt je bewuster van ingesleten patronen waardoor je de keuze krijgt om uit de automatische piloot te stappen en andere gedachten, gevoelens en ander gedrag toe te laten. Je komt meer aan het stuur te staan van je denken en van je gevoel. Je gedachten en gevoelens gaan minder met je aan de haal. Mindfulness brengt ook meer en intenser genieten, het leven kan makkelijker en rijker aanvoelen.

De Oosterse mindfulness is gecombineerd met de Westerse psychologie in de MBCT (mindfulness-based cognitive therapy). Deze MBCT training blijkt een van de meest effectieve instrumenten met betrekking tot stressreductie. Dit is wetenschappelijk aangetoond. In de training wordt gebruik gemaakt van aandachtstraining (meditatieoefeningen) en cognitieve training (interpretaties herkennen, bijsturen of ombuigen). Er wordt gewerkt met ervaringen uit het hier en nu. Veel oefenen is nodig om mindfull leven eigen te maken.

Voor wie

Iedereen die het leven als stressvol ervaart en behoefte heeft aan rust in het hoofd en lijf. Iedereen die last heeft van spanningsklachten, sombere gevoelens of een gevoel van overbelasting. Iedereen die last heeft van piekeren en gripverlies ervaart op het snelle, volle leven dat geleid wordt. De training is bewezen effectief bij burn-out, bij terugkerende periodes van somberheid en bij chronische pijnklachten.

Wanneer

De training wordt minstens tweemaal per jaar gegeven, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. De eerst volgende MBCT training is in het najaar 2018 en zal op dinsdag 2 oktober van start gaan. Deze wordt gegeven door Frenneke Hoffman en zal plaatsvinden op de dinsdagavond van 19.15 tot 21.30 uur, gedurende 8 weken achtereenvolgend, m.u.v. de herfstvakantie. De inschrijving is reeds geopend.
Voor informatie en aanmelding info@hoffmanpsychologen.nl of 06-15395410

Mindfulness Vught Psycholoog

Kosten

De training kost 375 euro, dit is inclusief trainingsmap en is vrijgesteld van btw. Op speciaal verzoek kan de betaling in termijnen. Steeds meer werkgevers vergoeden deze training. Wanneer je als zelfstandige werkzaam bent kun je de training als bedrijfskosten opvoeren. Ook zijn er ziektekosten-verzekeraars die de training vergoeden wanneer er sprake is van een diagnose depressie of burn-out. U wordt geadviseerd om hier vooraf navraag naar te doen. Wanneer u vragen heeft of twijfelt of de training op dit moment aansluit bij wat u nodig heeft, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op.

Mindfulness vervolgtraining

*Mindfulness vervolg met Positieve psychologie. De vervolgtrainingen worden gegeven door Janine Mutsaerts. In deze training kun je jouw Mindfulnesskwaliteiten uitbouwen met- en naar een bewuster en positiever zelfbeeld. De training bestaat uit 4 bijenkomsten en zal worden gegeven op vrijdagochtend. De data zijn: 20 april, 4,18 mei en 1 juni. Kosten: 185 euro, geen btw verplichting. Voor informatie en aanmelding
janinemutsaerts-tcf@online.nl of 06-53389646

*Compassietraining. Compassie brengen in je leven is antwoord geven op het leven zelf.
De training bestaat uit 8 bijeenkomsten en zal worden gegeven op donderdagavond of vrijdagochtend, in het najaar van 2018. De data worden nog nader bekend gemaakt. Kosten: 375 euro, geen btw verplichting. Voor informatie en aanmelding janinemutsaerts-tcf@online.nl of 06-53389646.

Ik ga uit van ieders kracht en eigen probleemoplossend vermogen