Mindfulness

Mindfulness training in Vught

Mindfulness Vught is een samenwerking tussen Ellen Burgers, zij is gz-psycholoog en Frenneke Hoffman. Zij hebben reeds jaren ervaring met het geven van Mindfulnesstrainingen en hebben ondertussen ruim 350 deelnemers getraind. Ze zijn lid van de VVM (vereniging voor mindfulness).

Mindfulness betekent aandachtig en opmerkzaam zijn. Mindfull leven betekent leven met aandacht voor wat er is op dit moment zonder oordeel. Aandacht voor onze gedachten, onze interpretaties, onze oordelen, onze verlangens, onze verwachtingen, aandacht voor onze gevoelens, emoties en voor onze gedragingen.

In de training leer je bewust om te gaan met stress, spanning en emoties. Je wordt je bewuster van ingesleten patronen waardoor je de keuze krijgt om uit de automatische piloot te stappen en andere gedachten, gevoelens en ander gedrag toe te laten. Je komt meer aan het stuur te staan van je denken en van je gevoel. Je gedachten en gevoelens gaan minder met je aan de haal. Mindfulness brengt ook meer en intenser genieten, het leven kan makkelijker en rijker aanvoelen.

De Oosterse mindfulness is gecombineerd met de Westerse psychologie in de MBCT (mindfulness-based cognitive therapy). Deze MBCT training blijkt een van de meest effectieve instrumenten met betrekking tot stressreductie. Dit is wetenschappelijk aangetoond. In de training wordt gebruik gemaakt van aandachtstraining (meditatieoefeningen) en cognitieve training (interpretaties herkennen, bijsturen of ombuigen). Er wordt gewerkt met ervaringen uit het hier en nu. Veel oefenen is nodig om mindfull leven eigen te maken.

Voor wie

Iedereen die het leven als stressvol ervaart en behoefte heeft aan rust in het hoofd en lijf. Iedereen die last heeft van spanningsklachten, sombere gevoelens of een gevoel van overbelasting. Iedereen die last heeft van piekeren en gripverlies ervaart op het snelle, volle leven dat geleid wordt. De training is bewezen effectief bij burn-out, bij terugkerende periodes van somberheid en bij chronische pijnklachten.

Wanneer

Nadat de voorjaarstraining moest worden geannuleerd vanwege COVID-19 zijn de plannen voor de najaarstraining gemaakt !
Op een nieuwe locatie in Helvoirt kunnen we van start op een verantwoorde afstand en met voldoende luchtverversing. De training wordt gegeven door Ellen Burgers en
wordt dit najaar twee maal aangeboden, op een dinsdagavond en op een woensdagochtend. Beide groepen gaan door bij voldoende aanmeldingen.

Praktische informatie:

  • Acht dinsdagavonden:  6-13 oktober, 3-10-17-24 november, 1-8 december. (n.b. mochten de meeste deelnemers op 20 okt in de herfstvakantie wél kunnen, dan valt sessie 3 op die dag).
  • Inloop vanaf 19.00 u, training van 19.15 – 21.30 uur aan de Broekwal 64 te Helvoirt.
  • Of acht woensdagochtenden: 7-14 oktober (evt 21 oktober als de meeste deelnemers kunnen), 4-11-18-25 november, 2-9 december.
  • Inloop vanaf 9.00 u, training van 9.15 – 11.30 uur aan de Broekwal 64 te Helvoirt.
  • Voor informatie en aanmelding  gz-psycholoog@online.nl  en 06-55342159.
  • Wanneer er nieuwe maatregelen vanuit het RIVM zouden komen waardoor de training op dit moment niet meer verantwoord zou zijn, volgen we die op. De training wordt dan weer aangeboden zodra de regels dit toelaten, en we gaan verder waar we zijn gebleven.

De volgende training start in het voorjaar in Vught (Yogazolder gezondheidscentrum Pax et Bonum) en wordt gegeven door Frenneke Hoffman. De training start op dinsdagavond 2 maart en zal gedurende 8 weken, wekelijks plaatsvinden, lopend tot eind april. Voor informatie over de voorjaarstraining van 2021 wend je je tot  info@hoffmanpsychologen.nl en 06-15395410.

Mindfulness Vught Psycholoog

Kosten

De training kost 385 euro, dit is inclusief trainingsmap en is vrijgesteld van btw. Op speciaal verzoek kan de betaling in termijnen. Steeds meer werkgevers vergoeden deze training. Wanneer u als zelfstandige werkzaam bent kunt u de training als bedrijfskosten opvoeren. Ook zijn er ziektekosten-verzekeraars die de training vergoeden wanneer er sprake is van een diagnose depressie of burn-out. U wordt geadviseerd om hier vooraf navraag naar te doen. Wanneer u vragen heeft of twijfelt of de training op dit moment aansluit bij wat u nodig heeft, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op.

Ik ga uit van ieders kracht en eigen probleemoplossend vermogen